Formulieren

Declaratieformulier voor vrijwilligers

 

Vrijwilligers vacatures

Belastinginvullers

Budgetmaatje - financieel talent

Aanvullende mantelzorg

Automaatje

Formulierenbrigade

Gezelschapscoach

Samen winkelen

Thuisadministratie

Tafeltje-dek-je

Welzijnsvisite

 

Artikelen

Jaar van de vrijwillige inzet (Artikel Wassenaarse Krant)

Dory 2  Ingrid Bellekom

Dory van Welsen

Vrijwilliger Financiën & Administratie

 Ingrid Bellekom

Mantelzorgmaatje

 Jane Inge Bunte 

Jane Hamstra

Vrijwilliger Welzijnsgesprekken

& Samen boodschappen doen

Inge Bunte

Vrijwilliger Welzijnsgesprekken

Portret van een vrijwilliger deel 4 april 2021 Darien 4x3 Portret van een vrijwilliger deel 5 mei 2021 Sandra4x3

Darien Weiner

Vrijwilliger Boodschappenservice

Sandra Meijer

Vrijwilliger Administratieve Ondersteuning

 

Interesse in vrijwilligerswerk?

Als u belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk bij de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar kunt u contact opnemen met: 

  • Mw. Carla van den Berg, Senioren Assisteren Senioren, Administratieve Hulp en Belasting Hulp, Samen Schulden Voorkomen, FormulierenBrigade, ActieTeam De kunst van het Rondkomen en Mantelzorgmaatjes (Respijtzorg)
  • Mw. Saskia v/d Meer, SeniorenAdviseur,  Samen Winkelen, Boodschappen Service, Samen de draad oppakken en Hulp bij het keukentafelgesprek  
  • Dhr. Davy van Keppel, Open Eettafels


Telefoon: 070-511 22 26 (op werkdagen tussen 09:00 en 14:00 uur)
E-mail: info@smowassenaar.nl

Wat is er mooier dan een goed gesprek op en koude stormachtige lentedag.  Ik zit tegenover Darien Weiner aan de vergadertafel van SMOW in Wassenaar.

Een goed gesprek werd een boeiend gesprek want de 49-jarige Darien is een rustige, bescheiden man maar met een flinke koffer met levenservaringen opgedaan in binnen-en buitenland. Darien is Amerikaan – geboren in Los Angeles – en woont al zo’n 12 jaar met veel plezier in Wassenaar met zijn echtgenote en hun twee tieners van 11 en 14 jaar.

Op zijn 11de  jaar vertrok Darien met moeder en zus naar Frankrijk. Aansluitend woonden ze nog een poosje in Engeland.  Op zijn 15de vertrok hij op verkenning naar Israël en keerde op zijn 21ste terug naar de Verenigde Staten.  In dit laatste land studeerde hij Business Administration waar hij bij diverse grote accountantskantoren werkervaring opdeed.  Via omzwervingen belandde hij in Nederland waar hij zijn echtgenote ontmoette.  Zijn financiële achtergrond kwam goed van pas toen hij in de professionele poker wereld belandde, een bijzonder veeleisende en afwisselende omgeving waar hij zo’n 10 jaar werkzaam was.  Hij stapte eruit om zich volledig te wijden aan zijn gezin en nieuwe uitdagingen. Zo assisteert hij momenteel zijn echtgenote bij de activiteiten en de administratie van haar Chiropractie praktijk.  Wel blijft de financiële wereld - met name accountancy - lonken.

Tijdens de eerste lockdown borrelde in hem de behoefte om een steentje bij te dragen aan de Wassenaarse gemeenschap die hem zo heeft omarmd. Hij kwam in contact met SMOW waar hij nu met veel plezier de “vliegende keep” is.  Hij winkelt graag voor of met ouderen en bezorgt allerlei pakketjes voor medewerkers en vrijwilligers.  Hij geniet van deze wekelijkse sociale momenten die hem dichter bij onze gemeenschap brengen en hem de Nederlander nog beter leren kennen.

Het leven in Nederland bevalt hem goed.  Hij waardeert onze manier van leven, hij vindt Nederland een fijn land om kinderen met vrijheid op te voeden en je persoonlijk te ontwikkelen. Hij zegt over zijn beslissing om zich in Nederland te settelen: “De beste beslissing in mijn leven”.