Interesse in vrijwilligerswerk?

Als u belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk bij de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar kunt u contact opnemen met: 

  • Mw. Carla van den Berg, Senioren Assisteren Senioren, Administratieve Hulp en Belasting Hulp, Samen Schulden Voorkomen, FormulierenBrigade, ActieTeam De kunst van het Rondkomen en Vervangende Mantelzorg (Respijtzorg)
  • Mw. Saskia v/d Meer, SeniorenAdviseur,  Samen Winkelen, Boodschappen Service, Samen de draad oppakken en Hulp bij het keukentafelgesprek  
  • Dhr. Davy van Keppel, Tafeltje-Dek-Je, Open Eettafels


Telefoon: 070-511 22 26 (op werkdagen tussen 09:00 en 14:00 uur)
E-mail: info@smowassenaar.nl

 

Wij zoeken vrijwilligers voor Tafeltje-Dek-Je

Wij zoeken vrijwilligers die op een vaste dag in de week maaltijden aan huis kunnen bezorgen. Dagelijks zorgt de SMOW samen met een tiental vrijwilligers ervoor om meer dan honderd warme maaltijden aan huis te bezorgen. Om dat elke dag met zoveel mogelijk vrijwilligers te klaren is de SMOW op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. Heeft u tussen de middag een uur per week vrij en bent u in het bezit van een auto dan kunt u zich voor dit dankbare werk beschikbaar stellen. U kunt bijvoorbeeld 1 keer per week of 1 maal per 14 dagen een vaste route gaan rijden, ook bestaat de mogelijkheid om incidenteel op afroepbasis maaltijden te bezorgen.

Informatie in het kort: 

  •  De maaltijden worden door de koks van het Van Ommerenpark bereid.
  •  Vrijwilligers bezorgen rond het middaguur de maaltijden bij de ouderen aan huis. 
  •  Per dag worden 13 verschillende routes gereden. 
  •  Een route bestaat uit 5 tot 17 maaltijden. 
  •  Het rondbrengen neemt ongeveer een uur in beslag. 
  •  De onkostenvergoeding is € 0,28 per gereden kilometer. 

Aanmelden: 

Heeft u een uur van uw tijd beschikbaar voor dit belangrijke werk dan kunt u zich aanmelden bij de SMOW, telefoonnummer 070-511 2226 bereikbaar tussen 09.00 en 14.00 uur. Info en aanmelden bij Josien Reimering. 

 

 

 

Formulieren Brigade  zoekt helpers

Veel mensen vinden het invullen van formulieren, het aanvragen van hulp of toeslagen een hele klus. Veel van deze aanvragen moeten ook digitaal worden gedaan. Daarom is in Wassenaar een Formulierenbrigade gestart waar inwoners terecht kunnen op een inloopspreekuur met hun vragen.

Taken
U helpt mensen bij het lezen van post en het invullen van allerlei formulieren, zowel op papier als digitaal. Zo helpt u bijvoorbeeld bij het aanvragen van minimaregelingen, huur- of zorgtoeslag en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

Eigenschappen

-Geduld, goed kunnen luisteren en dienstverlenend ingesteld zijn
-Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en computervaardigheden
-Affiniteit met financiële regelingen en administratie

De formulierenbrigade biedt een training van 2 dagdelen deskundigheidsbevordering en begeleiding door de coordinator in een team van collega-vrijwilligers.
Beschikbaarheid: 2-3 uur op woensdagmorgen en de eerste maandagavond van de maand.

De formulierenbrigade is een project van de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar, Kwadraad en de Bibliotheek Wassenaar/Voorschoten.

Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Carla van den Berg van de SMOW tel 070-511 75 76 of e-mail c.vandenberg@smowassenaar.nl