MZcafe googleHet mantelzorgcafé in oktober staat in het teken van verborgen verlies, afscheid nemen van wat er was, rouwen om wat er niet meer is. Hoe ga je hier mee om en wat betekent dit verborgen verlies voor jou en je omgeving.

U bent van harte welkom op:
Woensdagavond 9 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur  
Donderdagmiddag 10 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur

Lees meer: Mantelzorgcafé 9 en 10 oktober: Verborgen verlies bij mantelzorgers

Training vrienden maken
Over actief (nieuw) contact aangaan en dit onderhouden

 

“Ik voel me vaak onzeker in contacten met anderen, zitten ze wel op mij te wachten?”

“Ik ben net verhuisd. Ik zou graag nieuwe mensen willen leren kennen.”

 

Herkent u zich in een van deze uitspraken? U bent niet de enige.

Lees meer: Training vrienden maken: woe 23 oktober t/m woe 27 oktober 2019

het tekenmoment van de samenwerkingsovereenkomst Welzijn op recept

 

Op 7 juni ondertekenden de gemeente Wassenaar, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) en de huisartsen de samenwerkingsovereenkomst Welzijn op Recept. Met Welzijn op Recept kunnen de huisartsen hun patiënten makkelijker en beter verwijzen naar passende ondersteuning in het dorp. 

Wethouder Lia de Ridder: 'iedereen kent de uitdrukking 'hij zit niet lekker in z'n vel'. Die uitdrukking is maar al te waar. Als je niet lekker functioneert in je omgeving kan je daar letterlijk ziek van worden. Zelfs zo ziek, dat je ervoor naar de dokter moet. Een huisarts die die diagnose stelt kan nu Welzijn op Recept geven. In sommige gevallen is een maatje of een nieuwe hobby echt het meest duurzame medicijn.'

Lees meer: Welzijn op Recept

Denk jij wel eens: “ Ik zou best iets voor een oudere willen doen?” Wij zijn op zoek naar geduldige vrijwilligers die mensen thuis hulp bieden bij hun administratie; het doornemen, afhandelen en opbergen van de post en eventueel aanvragen van regelingen en die tijd hebben voor een praatje.

Spreekt dit je aan…neem dan contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar  (SMOW), Carla van den Berg. Email: c.vandenberg@smowassenaar.nl of tel. 070 511 7576 (tot 14.00 uur)

Ben jij goed met cijfertjes? Wij zoeken maatschappelijk betrokken financiële talenten die mensen  helpen om hun geldzaken op orde te krijgen zodat inkomsten en uitgaven in balans blijven en achterstanden worden betaald. Je bepaalt zelf je beschikbaarheid. De Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) biedt naast onkostenvergoeding en een vrijwilligerspas, begeleiding door een coördinator, scholings- en informatieve bijeenkomsten en deelname uitje. Je werkt samen in een team enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ons team komen versterken… neem dan contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), Carla van den Berg. Email: c.vandenberg@smowassenaar.nl of tel: 070 511 7576 (tot 14.00 uur)

Doelen van de Hervorming Langdurige Zorg deels behaald; herbezinning gewenst

Verschenen: eindrapport landelijke evaluatie Hervorming Langdurige Zorg. Het rapport is aangeboden aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge.

Lees meer: Veel mensen weten niet dat zij hierbij geholpen kunnen worden door een onafhankelijke...