Heerlijk ontspannen bewegen met andere 55-plussers, lijkt u dat wat?

Lees meer: WOB-nieuws

 

Wij zijn op zoek naar een geduldige man of vrouw die wekelijks een man op leeftijd met Alzheimer gezelschap kan houden op de woensdagmiddag zodat zijn vrouw er even tussenuit kan. Meneer is vriendelijk en houdt van fietsen, wandelen en muziek luisteren. Als je een paar uur beschikbaar bent dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Stuur ons een mail: c.vandenberg@smowassenaar.nl of bel naar Carla van den Berg tel: 070 511 7576  (tot 14.00 uur) U doet er dit echtpaar een groot plezier mee! Omgeving: Horsten/Kerkenhout.  

Wij zoeken een krachtige man of vrouw die wekelijks een paar uurtjes kan afspreken met een vijfenzestig jarige man met een bijzondere vorm van Parkinson. Hierdoor is hij beperkt mobiel en gebruikt hij buiten een rollator die als rolstoel kan worden omgevormd (hij is graag buiten). Verder is het een vriendelijke, creatieve man die van muziek houdt. Het gaat om de dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag vanaf ca. 14 uur. Als je structureel een paar uur beschikbaar bent mail dan naar: c.vandenberg@smowassenaar.nl of bel : Carla van den Berg tel: 070 511 7576  (tot 14.00 uur) en vraag naar de mogelijkheden. U doet hem en zijn vrouw er een groot plezier mee! Omgeving: Weteringpark

 

Het aantal commerciële partijen dat ‘betaalde mantelzorg’ aanbiedt groeit. Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, wil dat ze met deze benaming stoppen. Mezzo directeur Liesbeth Hoogendijk: ‘Het is geen mantelzorg wat deze bedrijven doen.’

Lees meer: Mezzo wil af van term ‘betaalde mantelzorg’

Tientallen mantelzorgers maakten zaterdag dankbaar gebruik van de mogelijkheid om voor even de sores van elke dag achter zich te laten. Ze werden gastvrij onthaald in cultureel centrum Warenar tijdens de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg.

Lees meer: Even de zorg achter je laten…

Lezing ‘Wat we niet weten over armoede in Nederland’ op 17 Oktober 2018, Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, tussen 17 en 19 uur in de van Assendelftkapel in de Grote Kerk Den Haag.

Professor Godfried Engbersen van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de
Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) zal de lezing
houden.

Lees meer: Lezing ‘Wat we niet weten over armoede’