three red pear fruits

De SMOW zoekt een; Assistent Matchmaker

Het project  “Samen Winkelen” loopt zo goed dat we uw hulp heel goed kunnen gebruiken!

Bij Samen Winkelen worden mensen die hulp kunnen gebruiken bij het doen van boodschappen gematched met een vrijwilliger. Zo kunnen mensen die moeilijk alleen boodschappen kunnen doen toch alles in huis halen wat zij nodig hebben.

Bent u iemand die goed met mensen kan opschieten en 1 à 2 uur per week mensen wil helpen hun boodschappen te doen? Neem dan snel contact op met ons!

Op email: s.vandermeer@smowassenaar.nl

Of telefonisch naar: 070-5117576

Niet iedereen heeft een goed overzicht over zijn/haar financiën. Daarom helpen vrijwilligers met financieel talent van de Stichting Maatschappelijk Ondersteuning Wassenaar (SMOW) deze mensen om hun geldzaken op orde te krijgen zodat inkomsten en uitgaven in balans blijven. Daarvoor zijn twee zaken nodig; vrijwilligers die tijd willen vrij maken en financiële middelen waar nodig.

Steeds meer inwoners van Wassenaar die niet rond kunnen komen doen een beroep op de SMOW voor administratieve en financiële hulp; niet alleen om de administratie op orde te brengen maar ook om uit de financiële problemen te komen.

Steeds meer vrijwilligers zijn daarvoor nodig om met tijd en geduld de zaken op orde te krijgen. Het is dankbaar en flexibel werk met een grote maatschappelijke bijdrage. Deze vrijwilligers worden goed begeleid door een coördinator en ervaringen worden gedeeld in een enthousiast team. Ook zijn er regelmatig trainingen en informatiebijeenkomsten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Dus meldt u aan en word lid van dit team!

Wil je meer informatie of wil je je opgeven als vrijwilliger? Neem contact op met ons via 070-5112226, of via c.vandenberg@smowassenaar.nl

De gemeentepolis is veranderd!

Per 1 januari loopt de gemeentepolis alleen nog via zorgverzekeraar Menzis en niet meer via Zorg & Zekerheid, zoals voorgaande jaren. Om onnodig hoge zorgpremie te voorkomen kan overstappen voordelig zijn. 

man writing on paper

Bent u benieuwd of overstappen ook voor u voordeliger is? Of heeft u een andere vraag? Kom dan naar de formulierenbrigade!

Iedere woensdag van 10 tot 12:00 in het van Heeckerenhuis, Van Heeckerenstraat 2 in Wassenaar. Een afspraak maken is niet nodig en de hulp is gratis.

 

Let op: overstappen kan nog tot 31 december!

Op donderdag  7 november a.s. start de cursus ‘Omgaan met dementie’.

De cursus is voor partners en familieleden van mensen met dementie, maar ook vrijwilligers en andere betrokkenen.
De cursus bestaat uit drie aaneengesloten bijeenkomsten:
07 november, 14 november  en 21 november  as. Dd. 05 december  is er een terugkombijeenkomst. 
De bijeenkomsten worden van 10.00- 12.00 uur gehouden in het UVV lokaal van het van Heeckerenhuis, van Heeckerenstraat 2 in Wassenaar.

Lees meer: Cursus: Omgaan met dementie

MZcafe googleHet mantelzorgcafé in oktober staat in het teken van verborgen verlies, afscheid nemen van wat er was, rouwen om wat er niet meer is. Hoe ga je hier mee om en wat betekent dit verborgen verlies voor jou en je omgeving.

U bent van harte welkom op:
Woensdagavond 9 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur  
Donderdagmiddag 10 oktober, van 14.00 tot 16.00 uur

Lees meer: Mantelzorgcafé 9 en 10 oktober: Verborgen verlies bij mantelzorgers

Training vrienden maken
Over actief (nieuw) contact aangaan en dit onderhouden

 

“Ik voel me vaak onzeker in contacten met anderen, zitten ze wel op mij te wachten?”

“Ik ben net verhuisd. Ik zou graag nieuwe mensen willen leren kennen.”

 

Herkent u zich in een van deze uitspraken? U bent niet de enige.

Lees meer: Training vrienden maken: woe 23 oktober t/m woe 27 oktober 2019

het tekenmoment van de samenwerkingsovereenkomst Welzijn op recept

 

Op 7 juni ondertekenden de gemeente Wassenaar, Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) en de huisartsen de samenwerkingsovereenkomst Welzijn op Recept. Met Welzijn op Recept kunnen de huisartsen hun patiënten makkelijker en beter verwijzen naar passende ondersteuning in het dorp. 

Wethouder Lia de Ridder: 'iedereen kent de uitdrukking 'hij zit niet lekker in z'n vel'. Die uitdrukking is maar al te waar. Als je niet lekker functioneert in je omgeving kan je daar letterlijk ziek van worden. Zelfs zo ziek, dat je ervoor naar de dokter moet. Een huisarts die die diagnose stelt kan nu Welzijn op Recept geven. In sommige gevallen is een maatje of een nieuwe hobby echt het meest duurzame medicijn.'

Lees meer: Welzijn op Recept

Denk jij wel eens: “ Ik zou best iets voor een oudere willen doen?” Wij zijn op zoek naar geduldige vrijwilligers die mensen thuis hulp bieden bij hun administratie; het doornemen, afhandelen en opbergen van de post en eventueel aanvragen van regelingen en die tijd hebben voor een praatje.

Spreekt dit je aan…neem dan contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar  (SMOW), Carla van den Berg. Email: c.vandenberg@smowassenaar.nl of tel. 070 511 7576 (tot 14.00 uur)

Ben jij goed met cijfertjes? Wij zoeken maatschappelijk betrokken financiële talenten die mensen  helpen om hun geldzaken op orde te krijgen zodat inkomsten en uitgaven in balans blijven en achterstanden worden betaald. Je bepaalt zelf je beschikbaarheid. De Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW) biedt naast onkostenvergoeding en een vrijwilligerspas, begeleiding door een coördinator, scholings- en informatieve bijeenkomsten en deelname uitje. Je werkt samen in een team enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ons team komen versterken… neem dan contact op met Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar (SMOW), Carla van den Berg. Email: c.vandenberg@smowassenaar.nl of tel: 070 511 7576 (tot 14.00 uur)